Nu we bijna een jaar hebben binnen gezeten is het alleen maar duidelijker geworden hoe belangrijk het is om fijn te wonen. Menig Nederlander is dan ook begonnen met het opnieuw inrichten en renoveren van hun huis. Aangezien het nu zomer is kun je ook weer met een andere hobby beginnen, namelijk tuinieren. Maar voor mensen die nog niet zulke groene vingers hebben is tuinieren misschien best wel intimiderend. Want waar moet je beginnen? In dit artikel bespreken we hoe je succesvol kunt beginnen met tuinieren.

Kies je planten

Wanneer je voor het eerst begint met tuinieren wil je natuurlijk planten kiezen die geen superingewikkelde verzorging nodig hebben. Anders kan het een lastige en tijdrovende klus worden. Kies voor simpele planten die makkelijk floreren. Dat zal het tuinieren ook voor jou een stuk leuker maken.

Gereedschap

Tuinieren is natuurlijk een actieve hobby waarbij verschillend gereedschap komt kijken. In de herfst zul je natuurlijk een hark nodig hebben. Hiermee kun je de bladeren uit de tuin vegen. In de zomer krijgen we in Nederland tegenwoordig best wel regelmatig hittegolven en weken waar het erg droog is. Daarom is het belangrijk om een goede sproeier te hebben. Je moet bij tuinieren altijd rekening houden met seizoenen, zowel met de planten die je plant als met de gereedschappen die je nodig hebt.

Relaxhoeken

Een goede tuin bestaat natuurlijk niet alleen maar uit bloemen & planten. Je wilt in je tuin ook genoeg plekken hebben om te zitten en te relaxen. Want een mooie tuin is natuurlijk alleen leuk als je er ook echt van kunt genieten. Zorg daarom voor een fijne loungeset. Een loungebank tuin kan gecombineerd worden met een buitenhaard bijvoorbeeld. Het is heerlijk om in de zomer rondom de buitenhaard een biertje te drinken met vrienden en familie.

Moestuin

Naast prachtige bloemen en planten die je in je tuin kunt groeien is het natuurlijk ook een leuk idee een eigen moestuintje te beginnen. Bij een moestuin komen natuurlijk weer specifieke uitdagingen kijken. De tip om te beginnen met makkelijke planten en bloemen is ook toepasbaar op je nieuwe moestuin. Je kunt het best beginnen met groenten die makkelijk te verbouwen zijn. Groenten die makkelijk te verbouwen zijn voor beginnende tuinders zijn sperziebonen, tomaten, wortels, radijsjes en bieten. Natuurlijk moet je bij een moestuin ook rekening houden met mogelijk ongedierte. De beste keuze is om ongedierte op een natuurlijke manier te bestrijden.

Categorieën: Nieuws