Daily Paper is een van de grootste Amsterdamse designers die wereldwijde bekendheid hebben. We kennen Daily Paper van de gewaagde en edgy fashion trends die niet iedereen kan dragen. Naar mijn mening kunnen slechts een bepaalde groep mannen en vrouwen de kleding van Daily Paper echt aan. Zo zie ik zelf niet menig publiek van de Zuid-as rondlopen in de stoere jassen, bloesjes en broeken van het grote Amsterdamse merk. Hieronder een overzicht van de trends van Daily Paper.

Zomer 2019

Voor de lente en zomercollectie heeft Daily Paper zich wederom geïnspireerd op de hedendaagse wereld, welke tegenwoordig in het teken staat van digitalisering en technologie. Daily Paper is afgereisd naar Africa voor de fotoshoot en heeft met verschillende kleuren lenzen de fotoshoot gehouden. In de looks die geshowed worden zijn veel aluminium kleuren terug te vinden, met een shiny gloed eroverheen. Zelf zie ik er ook een beetje een galaxy-thema in. Denk bijvoorbeeld aan paars en zilveren lange jassen. Ook zie ik veel printjes uit de natuur terug komen. Daily Paper is niet het soort merk dat meegaat in de panterprint-hype, maar wel wagen ze zich aan de slangen print. Dit dan wel in galaxy-achtige kleuren, zoals groen en paars gecombineerd. Tot slot zie ik de opkomende tie dye trend terug in de collectie van zomer 2019. En niet zo’n beetje ook. Een blauwe broek met een witte tie dye over de gehele broek. Het moet je maar staan!

Collaberations

Daily Paper heeft regelmatig, net als meerdere merken, samenwerkingen met bepaalde designers of andere organisaties. Dit keer heeft het merk gekozen voor de non-profit organisatie Elman Peace. Deze organisatie steunt jonge kinderen in Somalie op een innovatieve en life-saving manier. De meeste kinderen zijn in aanraking gekomen met, en wellicht getraumatiseerd door, de oorlog. De lijn die Daily Paper heeft opgezet, is feitelijk product van de kinderen zelf. Alle shirts zijn voorzien van verschillende tekeningen van de kinderen. Zo kun je er een shirt met een tekening van een vliegtuig tussen vinden, of een boot op het water. Alle inkomsten die worden behaald met de verkoop van de shirts, gaan naar het goede doel. Mocht je nog een goed cadeautje zoeken voor jouw vriend/vriendin, maak je met zo’n cadeautje niet één maar meerdere kinderen blij!

Een andere samenwerking van Daily Paper op dit moment is met Loco Dice. Dit is de tweede keer dat de ontwerpers en de bekende DJ samen een collectie bedenken. Het heeft misschien niet een even mooie gedachte als de samenwerking met Elman Peace, maar er is wel een verdomd mooie motorkleding-collectie uit voortgebracht!

Categorieën: Nieuws