Voor een opdracht van de landbouwschool moesten we in een groep verschillende apparaten uitwerken die in de landbouw gebruikt worden. Vaak zijn het apparaten die je in het dagelijks leven niet tegen komt. Later, wanneer wij klaar zijn met school, vinden ze het wel belangrijk dat we wel iets weten over verschillende apparaten. Met een groep van 4 zijn we maar gewoon op internet gaan zoeken naar welke apparaten er belangrijk zijn in de landbouw. Een compressor is bijvoorbeeld erg belangrijk. Nooit van gehoord overigens.

Alle apparaten helemaal uitwerken

Het was de opdracht vanuit de landbouwschool om alle apparaten helemaal uit te werken, wat het kan doen en waarbij je het gebruikt. Ook mochten we de tractor als onderwerp gebruiken. Mijn opa heeft een eigen boerderij waar een tractor staat, dat ding heb ik altijd al interessant gevonden. Na het woord compressor te hebben gelezen besloot ik mijn opa maar eens te bellen wat ik daar mee zou kunnen doen. Mijn opa gaf gelijk al aan, met zijn melkveehouderij, dat hij ze op verschillende plekken gebruikt. Hij gebruikt een compressor bijvoorbeeld voor het melken van de koeien. Dit wordt namelijk allemaal automatisch aangestuurd tegenwoordig. Zelfs de koeien hebben een chip waarop afgelezen kan worden hoelang het geleden is dat zij gemolken zijn. Daarnaast gebruikt mijn opa een compressor om de schoonmaak aan te sturen. Een compressor is dus volgens mijn opa een apparaat wat iets anders aanstuurt. Een compressor doet dus zelf helemaal niks. Het kan niet melken of andere dingen. Toch heb je een compressor nodig om andere apparaten in gang te zetten, grappig eigenlijk. Het is een soort vanzelfsprekend dat alles het maar doet.

Andere apparaten die mijn klasgenoten hebben gevonden

De andere 3 van mijn groepje hadden andere apparaten gevonden. Aangezien ik de compressor al helemaal had uitgewerkt vond ik dat ik al genoeg had gedaan. We besloten al snel dat iedereen gewoon zijn eigen apparaat uit zal werken en dat we uiteindelijk 1 werkstuk in zouden leveren. Onze namen hebben we er ook gewoon bij vermeld onlangs we als groep beoordeeld worden. Toch hoop ik dat de leraar toch beslist iedereen apart te beoordelen. Ik heb erg veel moeite gedaan voor mijn stuk door mijn opa te bellen en 2 uur met hem aan de telefoon te hebben gezeten. Mijn andere klasgenoten zullen niet zo ver gaan en gewoon stukjes informatie van internet kopiëren. Het verslag moet volgende week ingeleverd worden en ik hoop op een goed cijfer.

Categorieën: Nieuws