Het is naar mijn mening de mooiste stad van de wereld, Istanbul. Istanbul is een stad in het Europose en Aziatische deel van Turkije en was de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk. Daarvoor was ze onder de naam Constantinopel hoofdstad van het Byzantijnse Rijk. De stad is oorspronkelijk in 667 v.Chr. gesticht door Griekse kolonisten en werd door hen Byzoantion genoemd. Istanbul telt maar liefst 15 miljoen inwoners. Dit maakt de stad, de grootste van Turkije.

Magische plekjes

Indrukwekkende paleizen, prachtige Moskeeën en vele bazaars: ‘karlama’ oftewel welkom in Istanbul. In deze stad raak je niet snel uitgekeken, dankzij de grote diversiteit aan mensen, geuren en kleuren. Kies je voor een vakantie in Istanbul, dan ben jij verzekerd van een vakantiebestemming die de zintuigen prikkelt. Kortom: Istanbul is dé stad voor iedereen die van een levendige vakantie houdt. Verder kent Istanbul een van de meest magische plekjes in Turkije. Zo heeft Istanbul een historisch museum, de Hagia Sofia. Een indrukwekkend bouwwerk dat eerst diende als kerk, later als Moskee en tegenwoordig als museum. Een vakantie in Istanbul is niet compleet zonder een bezoekje gebracht te hebben aan de beroemde bazaars die de stad te bieden heeft. Als je de Egyptische Bazaar binnen komt, word je overspoeld met de geuren van de meest bijzondere kruidenmengsels en exotische zeepjes.

Op vakantie naar Turkije

Je hebt zin om een wereldstad te ontdekken met duizenden jaren historie en waar Europa en Azië samensmelten. Boek dan snel je trip naar Turkije! Vliegen naar Turkije kan heel gemakkelijk via Amsterdam. Daarnaast kan je een auto huren om de mooiste bezienswaardigheden te bezoeken. Je kan ook rechtstreeks naar Istanbul vliegen. Istanbul tickets zijn ook deze zomer erg gewild.

Na al die historie is het tijd om terug te gaan naar de moderne tijd tijdens een weekendje Istanbul. Spring in de taxi en rijd naar Taksim, het beroemde moderne plein in de wijk Beyonglu. Hier vind je straten vol leuke, gezellige winkels en restaurantjes. Je kan alle kanten op, omdat de stad centraal ligt. Vanaf het moment dat je het vliegtuig instap en aankomt in Turkije worden al je zintuigen geprikkeld. Start de dag met een kopje typische Turkse kahve in een dichtgelegen dorpje en proef in de middag een broodje vis op de Galatabrug, die smaakt het lekkerst. Ook leuk tijdens de stedentrip naar Istanbul: maak met de veerboot een tocht naar de Prinseneilanden net voor de kust van het Aziatische deel van de wereldstad. Hier kun je je laten vervoeren per paard en wagen, of huur een fiets en geniet van de rust.

Categorieën: Nieuws