Nieuw huis

Mijn ouders hebben enige tijd geleden een nieuw huis gevonden. Ik denk dat dit een logische stap is in hun leven op dit moment. Hoewel ze allebei nog vitaal genoeg zijn en er nergens aan te merken is dat hun pensioen toch echt nadert, is het slim om nu vast na te denken over de toekomst. Daarom hebben ze besloten een gelijkvloers huis te zoeken. De zoektocht duurde enige tijd. Zowel mijn moeder als mijn vader hebben nogal wat eisen voor een nieuw huis en die eisen waren helaas niet altijd even overeenkomstig met elkaar. Mijn vader wou per se een tuin, mijn moeder liever een balkon op een hoge verdieping voor het uitzicht. Uiteraard moest er dan wel een lift in het appartementencomplex zitten. Mijn moeder wil een extra rommelkamertje, mijn vader liever extra woonruimte in de woonkamer. Een heel gedoe dus. Maar goed, uiteindelijk vonden ze een appartementje met dakterras: zo had mijn moeder haar uitzicht en mijn vader toch het tuingevoel.

Doos op zolder

Aangezien het oude huis nogal wat troep bevat van vroeger ben ik komen helpen opruimen. Op zolder stonden nog veel spullen van ons die we nooit hebben meegenomen bij onze uitzet. Zo vond ik onder meer een doos met speelgoed van vroeger wat mijn ouders nooit hadden weggegooid. En daar vond ik heel veel leuke dingen in waarvan ik straal vergeten was dat ik hier vroeger mee speelde. Er zaten bijvoorbeeld poppen in (en dan echt oude, niet van die pratende die je nu overal ziet), maar ook barbie’s, lego en zelfs duplo. Daarnaast kwam ik aardig wat speelgoed tegen wat ik me niet zo goed kon herinneren. Dat bleek achteraf gezien van mijn vader te zijn geweest. Mijn opa had dit speelgoed zelf gemaakt! Ik vond dit zo bijzonder, dat ik het mee naar huis heb genomen.

Hout

Het houten bouwspeelgoed van opa is uniek. Hij kocht het ruwe hout zelf, schuurde het op, hakte of zaagde het in de juiste vorm, en schilderde en lakte het helemaal. Voor hun verjaardag kregen deze kinderen allemaal speelgoed door opa gemaakt. Ik vind het ook zo lief dat mijn vader dit al die tijd heeft gemaakt. Het meeste ziet er echter niet meer zo goed uit. De verf is er af, of het werkt niet meer zo soepeltjes als het vroeger deed. Ik heb daarom gezocht naar een tof alternatief voor mijn vaders verjaardag: blokken speelgoed van deze tijd. Ik hoop dat hij het leuk vindt. Ik vind het in ieder geval geweldig om te geven!

Categorieën: Nieuws