Voldoet jouw oude laptop niet meer aan jouw eisen dan wordt het misschien voor een nieuwe. Maar waar moet jouw nieuwe laptop aan voldoen? Wil je een laptop voor de basis dingen zoals een beetje surfen op het internet of een verslag typen of wil je juist een laptop die geschikt is al game PC? Voor iedere specifiek doel is er een geschikte laptop die aan die eisen voldoet.

Basis en school

Op zoek naar een laptop voor de basis dingetjes en voor school dat is een simpele laptop perfect voor jou. Deze laptop hoeft niet het maximale werkgeheugen te hebben, je wilt alleen wel een goede SSD. SSD staat voor Solid State Disk en hiermee start jouw laptop heel snel op. Perfect dus voor als je hem even snel nodig hebt. Daarnaast hoeft deze laptop ook niet groot te zijn, dat is namelijk alleen maar onhandig als je hem mee wilt nemen naar school. Een laptop van 17 inch is bijvoorbeeld best groot waardoor ook het gewicht zal toenemen. Niet een ideale laptop dus om mee te reizen. Een 14 inch laptop past dan veel beter bij je en deze zijn relatief gezien vaak ook niet een stuk gunstiger geprijsd.

Gamen en of video’s bewerken

Op zoek naar een laptop die je als game PC kunt gebruiken of waar je juist video’s op kunt bewerken? Dan heb je een echte krachtpatser nodig. Jouw laptop moet allereerst een groot werkgeheugen hebben en grafische instelling. Daarnaast heb je voor een goede game PC een goede videokaart nodig. Door de videokaart zullen jouw spellen naar behoren werken. Voor videobewerking is een goede videokaart minder belangrijk maar hier wil je bijvoorbeeld wel weer een hele snelle processor in hebben. Tevens wil je in deze laptop ook een groot geheugen hebben en een goed geluid. Gamen is natuurlijk veel leuker als je alles optimaal kunt beleven. Ook is een cd-rom speler erg handing. De prijs bij deze laptop ligt over het algemeen wel wat hoger dan bij de basic laptops. Je mag wel al gauw aan een bedrijf min. 800 euro denken.

Professioneel gebruik

Op zoek naar een laptop die je kan gebruiken tijdens het werk dan wil je natuurlijk een laptop die het hele MS office pakket kan verdragen. Deze laptop moet ook een groot werkgeheugen hebben omdat er misschien flink aantal wat bestanden tegelijkertijd open moeten staan en een sterke core processor is ook aan te raden voor deze laptop. SPSS of Excel bijvoorbeeld draaien met een sterke en snelle processor veel beter.

Categorieën: Nieuws