Een ongeluk zit in een klein hoekje. En kleine hoekjes zitten overal. Zo kan je altijd iets overkomen. Het is belangrijk maar ook geruststellend om te weten wat je dan moet doen of bij wie je moet aankloppen. Daarom vertel ik in deze blog over de diensten van een letselschade advocaat en waar deze precies bij kan helpen. De complete ‘hoe en wat’ komt aan bod. Lees je even mee?

Wat is letselschade?

Letselschade is fysieke of mentale schade die is opgedaan na een ongeval. Deze schade kan van het slachtoffer zijn maar ook van de omgeving. Later zal ik de verschillende situaties belichten maar het is belangrijk om te weten dat je in deze gevallen dus niet alleen staat en een advocaat speciaal voor letselschade kan inhuren. Daarnaast is letselschade in te delen in twee categorieën, materiële schade en immateriële schade. Een voorbeeld van materiële schade zijn bijvoorbeeld ziekenhuis kosten. Immateriële schade kan bijvoorbeeld een trauma zijn.

In geval van een verkeersongeluk

Wanneer je betrokken bent geweest bij een verkeersongeval is dat natuurlijk heel heftig. Wanneer dit een ongeval tussen een motorvoertuig en fietser of voetganger is geweest, dan hangt het af van bij wie de schuld ligt. Wanneer de schuld bij het motorvoertuig ligt, moet hij/zij de complete schade vergoeden. Wanneer de schuld bij de voetganger of fietser ligt, moet deze ook minstens 50% mee betalen. Zo staat het in de wet. Een letselschadeadvocaat kan helpen met het uitzoeken van de feiten.

In geval van een overledene

Het overlijden van een dierbare brengt een hoop narigheid met zich mee. Nog afgezien van de rouw kan het ook zijn dat er een inkomstenbron wegvalt of iets dergelijks. Daarnaast kan het door een ongeval komen en brengt het in dit geval vaak ook materiële en immateriële schade mee voor de nabestaanden. Omdat niet iedere alle schade door overlijden onder letselschade valt, is het belangrijk om met een professional hierover in gesprek te kunnen gaan.

In geval van een bedrijfsongeval

Onder een juist contract wordt geleden schade bijna altijd verhaald op de werkgever. Dit komt omdat de werknemer een zeer beperkte bewijslast heeft. Wanneer de werkgever ook maar aan één van de verplichten niet heeft voldaan, wordt de volledige schade altijd op hem of haar verhaald

Verder rest mij nog te zeggen dat het deze informatie voor iedereen nuttig kan zijn omdat een goede voorbereiding rust. Bedankt voor het lezen en een fijne dag verder.

Categorieën: Nieuws