Veel mensen kennen het comfort van een infrarood verwarming nog niet. Deze mensen zijn nog gewend aan de verouderde centrale verwarming. Dit is natuurlijk niet erg, maar in dit blog wordt uitgelegd waarom infrarood verwarming een stuk aangenamer is dan de oude en vertrouwde manier. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

De werking van een infrarood paneel

Menig mens is overigens nog niet bekend met infrarood verwarming. Dit is waarom er in dit blog ook wat dieper wordt ingegaan op de werking ervan.

Infrarood verwarming is een enorm zuinige manier van verwarming, die ook nog eens duurzaam is voor het milieu. Dit komt door het feit dat een infrarood verwarmingspaneel geen co2 uitstoot. Dan nu over de werking van het paneel.

Wanneer een infrarood paneel wordt aangezet, worden de objecten en lichamen in de ruimte verwarmd. Dit is een significant verschil in tegenstelling tot de CV ketel, waar alleen de lucht in de ruimte wordt verwarmd. Door de lucht te verwarmen ontstaat het risico dat de warme lucht weer ontsnapt, waardoor de ketel continue aan moet staan. Bij infrarood panelen hoeft dit echter niet.

Toepassingen van een infrarood paneel

Deze panelen kunnen op verschillende manieren worden ingezet. Ja, ze worden allemaal gebruikt om de objecten in een ruimte te verwarmen, maar er zijn nog meer voordelen.

Door de makkelijke en discrete vorm die de infrarood panelen hebben, kunnen ze gemakkelijk in iedere ruimte worden geplaatst. Het is mogelijk om een paneel te kiezen met print, die aan de muur gehangen kan worden als kunststuk.

Behalve dit is het ook mogelijk om een effen kleur aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan wit. Deze effen gekleurde panelen zijn makkelijk aan te brengen op het plafond of de wand, waar ze niet in het ook zullen springen maar tegelijkertijd toch goed hun werk zullen doen.

Als laatste toepassing is er de spiegel. Het is namelijk ook mogelijk om een infrarood paneel met weerspiegelend oppervlak te kopen. Deze zijn ideaal om bijvoorbeeld in de badkamer te plaatsen. Op deze manier ervaart de gebruiker geen last meer van condenserende spiegels na het douchen of baden. Dit maakt infrarood panelen een praktische combinatie tussen stijl en functionaliteit.

Een infrarood paneel met domotica

Om dit blog af te sluiten is het mooi om te vertellen dat de infraroodpanelen ook aan te sluiten zijn op een domotica systeem. De panelen die infrarood-verwarming.nl aanbiedt zijn aan te sluiten op de meest gebruikte domotica ontvangers. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om verschillende thermostaten te koppelen en programma’s in te voeren die het wonen een stuk aangenamer zullen maken. Probeer het zelf!

Categorieën: Nieuws