Word je binnenkort 21 jaar oud? Dan is het een leuk idee om een 21 diner te geven. Het is een welbekende traditie in Nederland die vooral door studentenverenigingen trouw wordt aangehangen. Toch zien we steeds vaker dat ook niet-leden hun eigen 21 diner organiseren. Het is natuurlijk een hartstikke leuke gelegenheid voor een feestje, ongeacht of je lid bent van een studentenvereniging. Wil jij inspiratie opdoen voor je 21 diner? Deze blog bespreekt een aantal dingen die je op ideeën kunnen brengen. Denk bijvoorbeeld aan een thema, dresscode, het voorbereiden van een uniek programma met speechten en noem zo maar op. Lees gauw verder. 

Verzin een thema en dresscode 

Ieder 21 diner heeft een speciaal thema. Populaire thema’s zijn Tenue de Ville, Black and White en Bella Italia. Welk thema je ook kiest, het is leuk als gasten het thema terug kunnen zien in de versiering, uitnodiging en menukaart. Ook is het een goed idee om een dresscode te bedenken die past bij het thema. Zo weet iedereen hoe hij of zij zich kan kleden voor de feestelijke bijeenkomst. Houd je niet zo van een officiële dresscode en houd je het graag casual? Dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt je outfit bij elkaar shoppen bij in gold we trust. Vind je het leuk als je broertjes en zusjes ook een nieuwe outfit aantrekken naar je diner? Voor hen is er in gold we trust kids.  

Een uitnodiging in stijl

Heb je het thema en de dresscode bepaald en ben je er blij mee? Dan is het de hoogste tijd om een uitnodiging te ontwerpen. Het is natuurlijk wel zo leuk om dit te doen in de stijl van je thema en dresscode. Ga je bijvoorbeeld voor Tenue de Ville? Kies dan voor mooie pastelkleuren. Of ga je voor een bont thema? Dan is het juist leuk om gebruik te maken van felle kleuren. Denk overigens ook na over wat er op de uitnodiging moet komen te staan. Denk aan het adres, de tijd, een telefoonnummer en vermeld zeker het thema inclusief de dresscode. Naast het ontwerp van de uitnodiging, moet je ook denken aan hoe je de uitnodiging gaat versturen naar vrienden. Dit kan digitaal, maar een fysieke envelop is stiekem toch het allerleukste. Het geeft een net wat persoonlijkere touch. Het is dus misschien een origineel idee om de uitnodigingen af te laten drukken en zelf langs alle brievenbussen te brengen. 

Een originele menukaart

De 21 diner traditie draait natuurlijk vooral om het eten. Daarom is het belangrijk dat je al vroeg begint met het fantaseren over een verrukkelijk en uniek menu. De meesten kiezen voor een aantal gangen, die ieder bestaan uit kleine culinaire hapjes. Hou bij het bedenken van het menu in ieder geval rekening met eventuele allergieën. Heb je een idee van wat je wilt gaan koken, dan is het belangrijk dat je de menukaart gaat ontwerpen. Geef per gang op het menu aan wat het is en zorg ervoor dat iedere gast een fysieke menukaart kan inzien voor het diner. 

Categorieën: Nieuws