Het kantoor is voor velen hun vaste werkplaats. Dag in dag uit moet je hier urenlang aan de slag. Afhankelijk van de grote van je organisatie zal je deze ruimte ook vaak met andere mensen moeten delen. Veel mensen op een klein oppervlak zorgt vaak voor chaos. En chaos op de werkvloer gaat ten koste van de productiviteit van jou en je collega’s. Omdat er bij veel organisaties nog wel winst valt te behalen wat betreft de inrichting van het kantoor delen we vandaag een aantal bruikbare tips die ervoor zorgen dat productiviteit omhoog gaat.  

Ergonomische bureaustoelen voor al je medewerkers

Als je wilt dat al je medewerkers optimaal presteren moet je zorgen voor degelijke arbeidsomstandigheden. Op kantoor brengen medewerkers het meeste tijd door op hun bureaustoel. Acht uur lang op dezelfde plek zitten vraagt om ergonomische stoelen. Stoelen die ervoor zorgen dat je medewerkers in een correcte houding blijven zitten gedurende de dag. De stoelen zijn volledig verstelbaar waardoor ze geschikt zijn voor elke medewerker. Investeer in je medewerkers en zij zullen investeren in je organisatie. 

Vergaderruimtes 

Elk kantoor heeft een vergaderruimte nodig. Of het nu gaat om een intern overleg of het ontvangen van klanten, een aparte ruimte is nodig om je te kunnen afscheiden van de overige medewerkers. Medewerkers die niet in overleg zijn moeten ongestoord verder kunnen met hun werkzaamheden. Met een aparte ruimte voor vergadering is dit dus geen probleem. Maar ook voor de effectiviteit van de vergadering zelf is het goed om een aparte ruimte hebben. Met een aparte ruimte voorkom je ruis in de communicatie binnenskamers. Jij en je klanten kunnen jullie focussen om relevante zaken zonder afgeleid te worden door de omgeving. 

Behaal al je doelen met magneetborden

Op kantoor wil je dat iedereen presteert. Iedereen moet met de neus dezelfde kant op werken aan het behalen van de gestelde doelen. Om doelen te behalen is het van belang dat je medewerkers weten wat de doelen zijn. Door de doelen regelmatig te bespreken of zichtbaar te maken houden medewerkers hier meer rekening mee in hun handelen. Magneetborden zijn dan ook ideaal om je doelen te communiceren. Hang ze op een plek waar medewerkers vaak langskomen. Elke keer als een medewerker langs de magneetborden loop zal hij herinnerd worden aan de bedrijfsdoelen. Hierdoor zal de focus liggen op het behalen van deze doelen. Gezien doelen regelmatig veranderen is het ook nog eens heel handig dat je met magneetborden eenvoudig je doelen kan wissen en nieuwe doelen kan formuleren.

Categorieën: Nieuws