De start

De tempel op Philae. Gewijd aan de godin der vruchtbaarheid, Isis. Daar begon onze reis door het niet minder dan magische Egypte. 4 maanden terug boekte ik en voor mijn gezin een vakantie naar Egypte. We waren toen nog niet bekend met dit land buiten de welbekende Pyramides en de sfinx. Vandaar dat ik een koos voor een trip die de Nijl zou volgen.

Met de stroom van de Neil naar het noorden

Onze reis begon op het eilandje Philae, vlakbij het plaatsje Aswan. We bezochten hier de tempels. Een fenomeen wat zich meerdere malen zou herhalen naarmate we de Nijl verder stroomafwaarts volgden. De eerstvolgende stop werd Luxor. Wederom was er een hoop cultuur en een eindeloze stroom aan memorabele historische bezienswaardigheden. Echter was dit niet het enige. De Nijl voorziet heel Egypte van prachtige stranden. Deze gebruikten we dan ook volop. Heerlijk zonnen en rustig aan cocktails drinken hoort dus (gelukkig) ook bij een vakantie in Egypte.

De voornaamste stad van Egypte

We hadden het geluk deze routine enkele malen te mogen herhalen bij Abydos en Beni Hasan waarna we arriveerden in de hoofdstad, Caïro. Een reusachtige metropool vol levendige winkelstraten. Hier kwamen we in contact met al de souvenirtjes en alle gewenste aankopen.

Dit werd ook de stad waaruit we vertrokken naar de Piramides en de Sfinx. Deze befaamde bouwwerken, geconstrueerd duizenden jaren geleden, zijn mogelijk wel het toppunt van de gehele vakantie Egypte. Voor foto’s, herinneringen en memorabele culturele ervaringen is dit de plek.

Waar de Nijl in de zee uitmondt

Uiteindelijk kwam er een eind aan onze tijd in Caïro en vertrokken we door naar de stad vernoemt naar de Grieks-Macedonische veroveraar Alexander. In Alexandrië, gelegen aan de middellandse zee, hebben we vooral het strand en de boulevard erg goed leren kennen. We hebben teruggekeken naar de hoogtepunten van onze vakantie in Egypte en hebben goed kunnen rusten na de avontuurlijke bezigheden die we ondernomen hebben vanuit het kloppende hart van Egypte: de Nijl.

Terugkijkend vanuit Alexandrië

Tijdens deze evaluaties kwamen de meest gedenkwaardige momenten kwamen er een aantal prominent naar voren. De vallei der koningen, gelegen naast Luxor, is bij ons allen goed blijven hangen. De imposante beelden, de grootse pilaren en de millennia oude bouwwerken hadden een diepe indruk gemaakt en hebben ons zeker als persoon verrijkt. Ook ons verblijf in de hoofdstad beviel ons buitengewoon goed. Het was een sprong naar het heden vanuit al de tempels, grotten, en stranden.

Een terugblik

Terugkijkend vanuit mijn thuis in Nederland was dit een overweldigend succes en zou ik het eenieder die ik tegen het lijf loop aanraden.

Categorieën: Nieuws