Als je met enige regelmaat de BBQ aansteekt, dan ben je vast en zeker dol op barbecuen. Tegenwoordig is er ontzettend veel keuze wat de barbecue zelf betreft. Toch zijn er een aantal iconische namen in de barbecue wereld. Van die merken moet je eigenlijk wel een keer een barbecue bezitten in je leven als barbecue liefhebber. Neem bijvoorbeeld Kamado. De Kamado BBQ zie je steeds vaker verschijnen in de tuin bij mensen. Waarom? Omdat de Kamado BBQ ontzettend lekker barbecued. Het vlees is heerlijk en het is een bijzondere vorm barbecue. De Kamado BBQ is de must have barbecue van deze zomer! Ontdek hier waarom deze barbecue zo populair is geworden en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is een Kamado BBQ precies?

De Kamado BBQ vindt zijn oorsprong in Japan na de Tweede Wereldoorlog. Dit type barbecue was namelijk overgewaaid vanuit Amerika naar het oosterse land. Door zijn unieke vorm en bijzondere grill wijze was de Kamado BBQ in de jaren ‘70 al populair. De afgelopen jaren heeft deze barbecue ook steeds meer aandacht gekregen en Europa. Dat heeft tot een hoogtepunt geleid: de barbecue is een werkelijk must have object geworden. De bijzondere keramische barbecue biedt veel voordelen als de deze vergelijk met een ouderwetse barbecue. Daarom is deze barbecue zo’n geliefd voorwerp geworden.

Kamado BBQ voordelen op een rij

Het grootste voordeel van de Kamado BBQ zit in de opmerkelijk vorm. De dichte, keramische barbecue heeft een enorme warmte beheersing en isolatie. Jij bepaalt namelijk zelf hoeveel lucht de kolen in de keramische BBQ krijgen. Wil je een hete barbecue? Dan heb je veel lucht nodig. Ben je van plan een stuk vlees langzaam te garen op de Kamado BBQ? Dan heb je veel minder lucht nodig. Zo simpel is het. Daarnaast isoleert het materiaal van de barbecue, het keramiek, van nature ontzettend goed. Hierdoor blijft de barbecue beter en langer warm. Je kan met andere woorden zeggen dat er een grote warmvastheid is.

Dat zijn echter niet de enige twee voordelen. Zo’n groene ei is werkelijk geschikt voor alles. Of je nu groenten wil garen, een groot stuk vlees wilt bereiden of gewoon een simpele barbecue geeft – het kan allemaal met een Kamado BBQ. Je hoeft geen vleesmeester te zijn om goed te kunnen grillen op deze barbecue. Dat is ook wel zo fijn! Jij hoeft alleen maar in de gaten te houden hoe het gaat. Af en toe wat lucht verminderen of juist toevoegen en de vleesjes omdraaien. Dat is in grote lijnen het enige wat jij hoeft te doen met een Kamado BBQ. Daarom is deze barbecue een heuse must have deze zomer.

Categorieën: Nieuws