Nederland is een fiets land. Dat weten we allemaal. Iedereen heeft er wel een in de schuur staan en de meeste mensen gebruiken hem ook daadwerkelijk. Sommige mensen gaan elke dag op de fiets naar hun werk, andere mensen gebruiken hem alleen om kleine boodschappen mee te doen. Wie kent die filmpjes niet (die vooral in het buitenland veel worden bekeken) van een moeder die van alles op haar fiets aan het vervoeren is, inclusief haar twee kinderen. Hoe dan ook, we doen alles met onze fiets.

Help, hij is kapot

Elke dag pak je zonder zorgen je fiets tot het moment dat hij het niet meer doet. Meestal gaat het om kleine dingen zoals een lekke band. Toch kan het zijn dat je fiets er naar verloop van tijd mee op houdt. Simpelweg omdat het een oude fiets is geworden. Wat nog erger is dan dat je fiets kapot is, is als hij wordt gestolen. Als je hem bij een station in een grote stad hebt neergezet is die kans nogal groot.

En nu?

Er zijn heel veel oplossingen te bedenken. Je kan bijvoorbeeld naar de dichtstbijzijnde fietsenmaker gaan en een nieuwe kopen. Nadeel is dat dat echt klauwen met geld kost. Er is nu ook een andere oplossing. Tenminste, als je het geluk hebt om in een beetje een grote stad te wonen. Zo heb je bijvoorbeeld tweedehands fietsen Rotterdam. Je kunt op de site gelijk een nieuwe en betaalbare fiets uitzoeken. OK, dat nieuwe moet je niet al te letterlijk nemen. Het blijven natuurlijk tweedehands fietsen maar ze zijn wel helemaal nagekeken. Onderdelen die aan vervanging toe waren, zijn vervangen. En er zijn nog meer voordelen.

Je hoeft er niet eens voor naar de winkel je kunt zo op die website kijken welke fiets je mooi vindt en deze bestellen. Vervolgens wordt de fiets bij jou thuis bezorgd. Verder hoef je er niet eens voor thuis te blijven. Ze hebben namelijk een slim systeem bedacht. Je fiets wordt namelijk met een nieuw fiets slot (dat je er gratis bij krijgt) vast gezet vlakbij jouw huis. Vervolgens wordt de sleutel van het slot in een enveloppe in de brievenbus gedaan zodat je hem zelf ook weer kan openmaken. Super handig want op die manier hoef je dus geen vrij te nemen van je werk of afspraken te verzetten omdat je op je nieuwe fiets zit te wachten.

Dus denk eens aan bovenstaande blog de volgende keer dat je een nieuwe fiets nodig hebt!

Categorieën: Nieuws