Door het internet hebben we een grotere toegang tot eigenlijk van alles en nog wat. Er is eigenlijk niets wat we niet kunnen googlen als we dat willen. Voor heel veel dingen grijp ik dan ook meteen naar het internet. Het is makkelijk en snel, dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Vooral wanneer ik inspiratie nodig heb, of me juist verveel, ga ik op Pinterest zoeken. Hier zijn een aantal categorieën waar ik vooral inspiratie voor opdoe op Pinterest.

Mode en beauty

Soms zie je een actrice of ander bekend figuur kleding dragen die je enorm mooi vindt. Meestal zoek ik dan op de naam van die persoon, en via pinterest kom je dan vaak op collages en dergelijke terecht van hoe die stijl is samengesteld. Dit vind ik altijd enorm interessant, en zo doe ik ook weer inspiratie op voor mijn eigen kledingstijl. Of wanneer ik bijvoorbeeld make-up tips zoek, kom je via pinterest op enorm veel resultaten terecht, die je naar een desbetreffende website door verwijst. Laatst zag ik iets wat ik heel interessant vond, wat ik normaal zelf nooit gegoogled zou hebben. Ik zag ineens een pagina, waarbij je gellak sets kon kopen om zelf gelnagels te maken. Mijn moeder gaat daar iedere maand voor naar de salon, en is dan enorm veel geld kwijt. Maar met de gellak sets van yinger, kun je gewoon zelf de nagels maken. Dit is een stuk goedkoper, dus daarom vond ik het wel gaaf. Zonder pinterest had ik dit waarschijnlijk nooit gevonden. 

Eten

Ik hou heel erg van verschillende soorten eten proberen, verschillende culturen, verschillende producten. Maar ik vind het enorm zonde om almaar nieuwe kookboeken en blaadjes te blijven kopen. Niet alleen is dat een dure hobby, maar het is ook enorme papierverspilling. Daarom kijk ik tegenwoordig vaak op pinterest wanneer ik een nieuw kookidee zoek. Het is ook heel erg simpel, want in plaats van een heel boek door te bladeren, type je gewoon een ingrediënt of cultuur in waar je zin in hebt, en je krijgt een ruime hoeveelheid aan resultaten. Soms zie ik enorm veel dingen die me lekker lijken en ik wel een keer zou willen proberen, maar dat kan natuurlijk niet allemaal tegelijk. Dan sla ik de recepten gewoon op op mijn food board, en dan kan ik er altijd terug naar kijken voor nieuwe inspiratie. 

Inspirerende teksten

Op pinterest staan ook heel veel citaten en gezegden. Wanneer ik deze tegenkom, sla ik ze ook op op en bord. Dan kan ik er altijd naar terugkijken wanneer ik in een bui ben. Sommige citaten zijn heel inspirerend voor wanneer je een beetje down bent, en mij helpt het dan altijd om naar hoopgevende teksten te kijken.

Categorieën: Nieuws