Bij tapijttegel denk je vast aan de inrichting van je kantoor. En dat is een logische gedachte. Een vloer van tapijttegel is een ideale vloer voor op kantoor. Maar ook voor in een winkel. Het grote voordeel van tapijttegel is natuurlijk dat deze los te leggen zijn én dat je gemakkelijk één tegel kunt vervangen. Bijvoorbeeld als er een kop koffie overheen is gegaan. Maar er zijn meer voordelen. Zo kun je door gebruik te maken van tapijttegels een complete werkvloer inrichten. Met één kleur voor de looppaden en een andere kleur voor de werkplekken. Dat is vooral heel interessant voor een kantoortuin. Door gebruik te maken van kleurblokken creëer je dan toch een soort van kantoren.

Tapijttegel is gemakkelijk in onderhoud

Is er een ongelukje gebeurd? Is er een beker koffie over de vloer gegaan? Is er een tegel vies geworden door moddervoeten? Dan is de oplossing dichtbij. Je kunt de tegel gemakkelijk oppakken en afspoelen onder de kraan. Is de schade niet met een beetje water weg te werken? Dan kun je de tapijttegel gemakkelijk vervangen door een ander exemplaar. Alle tapijttegels hebben dezelfde maat. En kunnen dus gemakkelijk onderling verwisseld worden.

Heb je een thuiswerkplek nodig? Kies voor tapijttegels

Wanneer je ervoor kiest om (een deel van) je garage om te bouwen tot thuiswerkplek, dan is het wel zo fijn als je niet op het kale beton zit. Beton is koud en kan vochtig aanvoelen. Door tapijttegels te leggen zorg je voor een ruimte die beter te verwarmen is, en die ook nog eens geluiden dempt. Als het echter gaat om een tijdelijke thuiswerkplek, dan kan ik me voorstellen dat je er niet al te veel geld in wilt steken. Kies dan voor een tapijttegels restpartij. Je hebt dan dezelfde kwaliteit, maar voor een fractie van de prijs. Dat het gaat om tapijttegels restpartij wil niet zeggen dat je er geen prima vloer van kunt leggen. Een restpartij kan zomaar een flink aantal tapijttegels bevatten.

Leg een mooi patroon

Een groot voordeel van tapijttegels is dat ze allemaal dezelfde maat hebben. Je kunt dus verschillende kleuren gemakkelijk met elkaar combineren. Leg een mooi patroon van verschillende kleuren. Of leg een andere kleur langs de wanden dan in het midden van de vloer. Kies voor hier en daar een andere tapijttegel of leg de ene tegel met de vleug mee en de andere tegel met de vleug tegen. Je kunt met tapijttegels écht een mooie vloer leggen.

Categorieën: Nieuws