Een huis of kamer inrichten kan hartstikke leuk zijn, vooral als je er een beetje een oog voor hebt. Interieur is natuurlijk niet iedereens ding. Maar er zijn altijd wel een paar dingen die iedereen wel uit kan kiezen, ook al ben je niet heel erg goed in interieur design. Je kunt bijvoorbeeld prima zelf kiezen of en waar je een schilderij wilt hangen, of wat voor vloerlampen jij graag in je huis wilt. Er zijn altijd van die kleine details die een huis of kamer echt eigen maken, dus dat kan jij ook heus doen!

Decoratie kan iedereen

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je bij de eerste poging al gelijk een huis prachtig gedecoreerd hebt. Maar als je het echt wilt kan ook jij heus wel een huis of kamer decoreren. De kleine details in ieder huis die je eigenlijk nooit echt opmerkt totdat je er bewust over na begint te denken. Iedereen kan wel decoreren, maar de een heeft er gewoon iets meer tijd en aandacht voor nodig dan de ander, en dat is natuurlijk ook prima. Als de een binnen vijf minuten de perfecte vloerlampen uit heeft gekozen terwijl de ander daar misschien een uur over doet maakt dat toch niks uit? Ieder z’n eigen tempo.

Begin bijvoorbeeld met de vloerlampen

Als jij je zorgen maakt dat je misschien wel te chaotisch aan de slag gaat en alles maar door elkaar opzoekt dan kan je ook gewoon een lijstje maken van waar je bij begint en naar wat voor soort thema je zoekt. Begin bijvoorbeeld bij de vloerlampen, zorg dat die bij je meubels passen en dat je ze natuurlijk mooi vindt en ga daarna door naar wat anders. Zo kun je stap voor stap aan de slag met het decoreren en hoef je je geen zorgen te maken dat het allemaal te chaotisch is en niet bij elkaar past.
Vloerlampen

Dus ga zelf ook aan de slag

Dus je weet nu dat als interieur design niet echt jouw ding is dat het niet wil zeggen dat je helemaal niet mee kan helpen om jouw huis een thuis te maken. Ga op zoek naar wat leuke decoraties, kijk hier en daar misschien wat rond voor inspiratie. Je gaat heus wel iets kunnen vinden wat jij leuk vindt en wat ook mooi bij de rest van jouw huis gaat staan. Het kost alleen een klein beetje meer moeite, maar dat is toch oké.

Categorieën: Nieuws