Een goede kledingstijl is zeker niet alleen voor vrouwen. Ook mannen besteden tegenwoordig steeds meer aandacht aan hun uitstraling en dit wordt dan ook steeds meer van ze verwacht. Niet dat ze er bij moeten lopen alsof ze zo de catwalk van de fashionweek op kunnen, maar met een beetje stijl is niets mis. Sterker nog, het maakt een man aantrekkelijker. Hier lees je enkele tips waarmee mannen hun kledingstijl kunnen verbeteren, zelfs als ze totaal geen gevoel voor mode hebben of niet zoveel zin hebben om er veel tijd aan te besteden.

 

Ontdek je eigen stijl

De kleding die je draagt zegt, zonder dat we het soms door hebben, veel over onze persoonlijkheid. Kleding is bedoeld om je als persoon completer te maken en straalt authenticiteit uit. Het is echt een onderdeel van je imago. Bedenk dus eens wat voor persoon je bent en wat je wilt uitstralen. Een nette zakenman zal waarschijnlijk een andere kledingsmaak hebben dan een surfer die bij een strandtent werkt. En zo zal een timide en verlegen man zich ook anders kleden dan een uitbundige en aanwezige man. Probeer vooral geen ander imago neer te zetten dan hoe je werkelijk bent. Niet fijn voor jou, en ook erg zichtbaar voor je omgeving. Hou het dus lekker dicht bij jezelf, probeer nieuwe dingen uit en ontdek je eigen kledingstijl.

 

Verdiep je in de pasvorm

Wat opvalt is dat veel mannen niet de juiste maat kleding dragen en dat is erg zonde. Te ruime of juist te strakke kleding staat niemand mooi. Het maakt niet uit welk figuur je hebt, zo lang je maar de juiste maat draagt. Kijk dus goed naar hoe je lichaam uitkomt in de kleding die je draagt. Twijfel je? Vraag dan advies aan een winkelmedewerker, zij zijn er immers om hun klanten te helpen en te adviseren. De tijd van hoogwaterbroeken, te strakke overhemden en veel te wijde broeken hoort echt voorbij te zijn. Hou je helemaal niet van winkelen? Richt je dan bijvoorbeeld alleen tot een handjevol merken waarvan de pasvorm goed bij jouw lichaam past.

 

Accessoires

Accessoires mogen natuurlijk niet in deze lijst ontbreken. Ga je voor een basic outfit waarin bijvoorbeeld Ledub overhemden de show stelen, paar deze dan met wat leuke opvallende accessoires. Draag je een drukke outfit, draag dan bijvoorbeeld alleen een horloge. Net wat extra’s willen maar niet over the top? Paar je outfit dan met mooie gilets.  Verder zijn vrolijke, gekleurde sokken ook een goede toevoeging. Wil je een beetje opvallen tussen de menigte? Stijl je outfit dan af met een leuk hoedje.

Categorieën: Nieuws